Suikervrije frambozentaartjes

Dit suikervrij frambozen taartje is echt een ware traktatie om te maken maar vooral om van te smullen! De heerlijke geur van dit frambozen taartje alleen al is bijna verslavend. Het is ontzettend makkelijk te maken!

Ingredienten bodem:

 • 1 eetlepel gebroken lijnzaad gemengd met 3 eetlepels water of een ei
 • 40 gram Steviala koolhydraatarm amandelmeel
 • 30 gram Steviala koolhydraatarm kokosmeel
 • 20 gram havermout of Steviala koolhydraatarm amandelmeel
 • 20 gram Steviala Kristal Sweet Vanille
 • 1,5 theelepel cacaopoeder

Ingrediënten vulling:

 • 20 gram Steviala Kristal Sweet Vanille
 • 150 ml slagroom of vegan slagroom
 • 200 gram frambozen
 • 1 gram agar agar poeder

Ingrediënten topping:

 • beetje sap van de frambozen
 • 0,5 gram agar agar

Suikervrij frambozen taartje maken

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten in een blender en druk de mix tegen de bodem en de zijkanten van een kleine ingevette of met bakpapier bekleedde springvorm (diameter 12.5 cm). Zorg ervoor dat de opstaande rand hoog genoeg is, 2,5 à 3 cm. Bak vervolgens af gedurende 15 à 20 minuten. Laat nadien afkoelen en haal de bodem van het suikervrij frambozen taartje uit de vorm.

Suikervrije vulling frambozen taartje maken

Klop de slagroom met de Steviala Kristal Sweet Vanille goed op. Doe de frambozen dan in een blender en maal deze fijn. Doe de gepureerde frambozen vervolgens in een pannetje en breng aan de kook. Houd een beetje sap apart van deze mix opzij voor de suikervrije topping. Voeg daarna de agar agar toe aan de frambozen en laat even koken. Laat dit mengsel nadien voldoende afkoelen. Zorg dat het frambozenmengsel genoeg is afgekoeld voordat je het door de slagroom roert. Mix daarna het frambozen mengsel rustig door je slagroom en schenk dit vervolgens in de afgekoelde bodem van het suikervrij frambozen taartje. Laat opstijven in de koelkast.

Topping zonder suiker maken

Breng het frambozensap eerst aan de kook en voeg de agar agar toe. Laat even koken en vervolgens afkoelen. Giet het laagje bovenop de afgekoelde en opgestijfde vulling. Laat daarna het geheel terug opstijven gedurende minstens 1 uur in de koelkast. Nu kan je genieten van een heerlijk suikervrij frambozen taartje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s