Citroen maanzaad frambozen taart

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is dsc_0149.jpg

Suikervrije citroen cake met frambozen en maanzaadjes, een topper van een cake met een heerlijke topping zonder veel werk. Dat wil toch iedereen? Daarnaast heb je helemaal niet veel werk om de cake te maken! Dus waar wacht je nog op?

INGREDIËNTEN

Suikervrije citroen cake met frambozen

 • 180 gram bloem of 270 gram amandelmeel met extra bindmiddel (ei)
 • sap van 1,5 à 2 citroenen
 • zeste van 1 citroen
 • 8 gram bakpoeder
 • 1 theelepel baking soda
 • snufje zout
 • 150 gram yoghurt
 • 20 gram maanzaad
 • 75 gram Steviala Kristal Sweet (of agavesiroop, of ander zoetmiddel)
 • 15 gram Steviala Ery-Bronze (of agavesiroop, of ander zoetmiddel)
 • 75 gram boter

Suikervrije frambozen laag

 • 300 gram frambozen
 • 45 gram Steviala Ery-Pure 
 • 1,5 gram agar agar

Slagroom topping zonder suiker

 • 150 ml verse slagroom
 • 1 el Steviala Kristal Sweet Vanille
 • 150 gram rood fruit, verse frambozen en eventueel braambessen uit de diepvries ter decoratie

Benodigdheden

 • rechthoekige bakvorm 28 x 23 cm

BEREIDINGSWIJZE

Suikervrije citroen cake met frambozen maken

Eerst verwarm je de oven voor op 180 graden. Bekleed nadien je bakvorm met bakpapier. 

Neem dan twee kommen en meng alle droge ingrediënten in de ene kom door elkaar. Vervolgens mix je in een de andere kom de natte ingrediënten door elkaar. Voeg daarna rustig de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng ze rustig door elkaar. Giet dan het beslag in de bakvorm en bak gedurende 30 tot 35 minuten. Laat nadien je suikervrije citroen cake afkoelen.

Als je cake is afgekoeld kun je deze in het gewenste formaat vierkant snijden.

Suikervrije frambozen laag maken

Eerst doe je de frambozen in een pannetje met de Steviala Ery-Pure en breng je dit rustig aan de kook. Voeg dan de agar agar toe en laat nog 2 minuutjes verder koken. Stort nadien je mengsel in dezelfde bakvorm. Laat vervolgens volledig afkoelen en opstijven in de koelkast. Nadien snijd je er weer 4 vierkantjes uit. Dan kan je je cake op gaan bouwen op de manier waarop jij dat wilt! Voor dit recept werd een laagje citroencake gebruikt, dan een laagje frambozen mengsel en vervolgens nog eens 2 keer herhalen. Tenslotte werk je af met de slagroom topping.

Slagroom topping zonder suiker maken

Top de cake af met slagroom, gezoet met 1 eetlepel Steviala Kristal Sweet Vanille. Eerst neem je de verse koude room in doe je deze in een koude kom. Nadien voeg je er de Steviala Kristal Sweet Vanille bij. Vervolgens mix je alles, maar zorg je wel voor dat je slagroom ijskoud blijft. Klop daarna de slagroom op met de handklopper. Blijf kloppen op hoge snelheid gedurende ongeveer een minuut tot er stijve pieken ontstaan. Dan is de slagroom klaar en kan je de suikervrije citroen cake met frambozen en bramen afwerken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s