KOOLHYDRAATARME EN SUIKERVRIJE CUSTARD TAARTJES

Heb je ook een voorliefde voor kleine taartjes? Het idee dat je een hele taart voor jezelf hebt, dat wilt toch iedereen! Je kunt de kleine koolhydraatarme en suikervrije custard taartjes mooi serveren op een grote schaal. De topping maakt de custard taartjes helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete fruit of wat geraspte chocolade. Je hebt voor deze schattige koolhydraatarme en suikervrije custard taartjes maar weinig ingrediënten nodig en een half uurtje kun je al heerlijk genieten van deze custard taartjes!

INGREDIËNTEN

Koolhydraatarme en suikervrije custard taartjes

 • 80 gram Steviala koolhydraatarm amandelmeel
 • 60 gram Steviala koolhydraatarm kokosmeel
 • 1 ei
 • 25 gram Steviala Kristal Sweet Vanille (of een ander zoetmiddel zoals bijvoorbeeld agavesiroop of kokosbloesemsuiker)
 • 20 gram kokosolie

Suikervrije custard

 • 300 ml amandelmelk of volle melk
 • 3 eidooiers
 • 40 gram Steviala Kristal Sweet Vanille (of een ander zoetmiddel)
 • 1 eetlepel custardpoeder of maïzena

Benodigdheden

 • 3 à 4 tartelette vormpjes
 • mengkom
 • mixer
 • oven
 • steelpan
 • weegschaal

Bereiding

 • Porties: 3 à 4
 • Bereidingstijd: 15 minuten
 • Baktijd: 30 minuten

BEREIDINGSWIJZE

Koolhydraatarme en suikervrije custard taartjes maken

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vervolgens smelt je de kokosolie. Daarna doe je alles in de mengkom. Mix het geheel tot een kleverige deeg. Vet vervolgens de tartelette vormpjes in. Verdeel daarna het deeg over de vormpjes en druk dit goed aan. Bak de suikervrije custard taartjes voor ongeveer 20 à 25 minuten in de oven. Laat ze daarna buiten de oven afkoelen. 

Suikervrije custard maken

Doe de amandelmelk in een steelpan. Vervolgens breng je de melk aan de kook. Klop ondertussen de eidooiers los met de Steviala Kristal Sweet Vanille en de custardpoeder. Voeg vervolgens al roerend de helft van de melk bij de eieren. Daarna giet je het eiermengsel al roerend in de steelpan. Blijf vervolgens roeren tot je custard dikker begint te worden. Vervolgens zet je het vuur uit en giet je de suikervrije custard op de tartelette bodems. Tot slot maak je de suikervrije custard taartjes af met een topping naar wens. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete fruit of lekker geraspte pure chocolade met stevia zoetstof. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s