Gingerbread pompoen taart

De sneeuw doet me toch altijd een klein beetje terugdenken aan vroeger! Sneeuwpoppen maken, sneeuwballen gevecht en sneeuwengeltjes maken. De laatste herinnering bracht me tot deze taart. Pompoen in een taart vond ik eerst een beetje raar maar ik moet zeggen het is echt meeeeeega lekker!

INGREDIËNTEN

Bodem:

 • 80g havermeel
 • 60g amandelmeel
 • 20g kokosmeel
 • 25g steviala sweet bee (of honing)
 • 1 eetlepel koek en speculaaskruiden
 • 50g kokosolie (gesmolten)
 • vanille extract
 • 2 theelepels bakpoeder
 • snufje zout
 • 15g steviala kristal sweet kaneel (of kokosbloesemsuiker)

Vulling:

 • 250g pompoenpuree
 • 40g ery bronze (of kokosbloesemsuiker)
 • 40g ery pure steviala (of kokosbloesemsuiker)
 • 125ml (vegan)slagroom
 • 80g melk of amandelmelk
 • 1 ei (of flaxegg)
 • 2 theelepels koek en speculaaskruiden
 • vanille extract

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm (diameter tussen de 20 en 22 cm) in. Mix de ingrediënten voor de bodem en voeg eventueel wat extra amandelmelk toe als je deeg te droog is. Rol het deeg uit en druk op tegen de bodem van je vorm. Bak voor ongeveer 15 minuten. Maak ondertussen je vulling. bloem, bakpoeder, baking soda, kruiden en zout in een kom. Klop in een andere kom de eieren met de steviala. Voeg daarna de pompoenpuree toe en mix goed door elkaar. Voeg hier rustig aan het bloem mengsel aan toe en schep rustig door. Giet je beslag in de bakvorm en bak in ongeveer 15 minuten gaar. Maak ondertussen je vulling. Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom met elkaar en mix tot een egaal mengsel. Zodra de taartbodem klaar is verlaag je de temperatuur naar 160 graden en giet je het mengsel op de nog warme bodem. Zorg dat je een heeeeeeel klein stukje van de rand af blijft. Het mengsel rijst namelijk een klein beetje, maar niet veel. Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. Laat rustig afkoelen en serveer eventueel met een toef slagroom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s