Mandarijn cheesecake

Cheesecake is een van mijn favoriete taartjes. Zeker omdat je er zoveel verschillende smaken aan toe kunt voegen! Het idee om een mandarijn cheesecake te maken vond ik een beetje gek, maar gekke dingen moet je af en toe ook proberen toch?!
Wat denk jij van deze smaak?


Ingrediënten:
60g suikervrije koek
20g boter
200g roomkaas
30ml slagroom
20 druppels steviala vanille (of agavesiroop)
25g ery steviala (of kokosbloesemsuiker)
2 theelepels zelfgemaakte mandarijn siroop
1 theelepel maïzena

Kies je favoriete suikervrije koekjes en bak deze al van tevoren.

Voor de mandarijn siroop:
Pel 2 mandarijnen, verwijder de pitjes en blend deze. Breng aan de kook in een pannetje en haal door een zeef zodat er geen schilletjes en vliesjes meer in blijven zitten. Kook het sap helemaal in totdat er een dikkere siroop ontstaat. Houd dit apart.

Voor de cheesecake:
Verwarm je oven voor op 170 graden. Vet een springvorm in van tussen de 12 en 15 cm en bekleed de bodem met bakpapier.
Maal de koekjes fijn en smelt de boter. Voeg de gemalen koekjes toe aan de boter en druk dit aan op de bodem. Laat afkoelen in de koelkast.
Terwijl de bodem in de koelkast staat mix je de roomkaas met een mixer tot een zacht en romig mengsel ontstaat. Mix daarna de suiker, maizena, vanille druppels en mandarijn siroop door de roomkaas totdat alles goed gemend is. Voeg de slagroom toe. Let erop dat je niet langer mixt dan nodig. Als alles gemend is is je mengsel klaar!

Giet je mengsel op de bodem. Pak je springvorm in met 4 lagen aluminiumfolie en zet je spring vorm vervolgens in een groter pan waarin je 3 a 4 cm kokend water doet. Heb je geen pan die groot genoeg is? Zet dan een ovenschaal met water in de oven.

Zet je cheesecake in de voorverwarmde oven. Bak voor 45 minuten. Na 45 minuten open je de ovendeur op een kiertje en laat je de cheesecake nog eens 30-60 minuten staan. Haal de cheesecake daarna voorzichtig uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Laat de cheesecake daarna volledig afkoelen en het liefst een nacht in de koelkast staan. De cheesecake heeft namelijk tijd nodig om op te stijven. Verwijder daarna de springvorm pas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s